Mail ons: info@oranjeverenigingkesteren.nl

Nieuws

Koningsdag 2024

Dit jaar borduren we verder op de successen van vorig jaar om er ook dit jaar weer een mooie Koningsdag van te maken!

Zoals al jaren start Koningsdag, onder begeleiding van de verkeersregelaars van De Hoenderik, met de traditionele optocht met versierde fietsen.

Dit jaar na de aubade geen stormbaan, maar wel springkussens en de draaimolen. Ook een grote, nieuwe, kinderboerderij voor de kinderen is weer aanwezig. Het kratten stapelen was vorig jaar zo’n groot succes dat we deze attractie ook dit jaar weer op Het Dorpsplein hebben staan.

Na de aubade is er, naast de gratis koffie met wat lekkers voor de ouderen, limonade voor de kinderen en gratis popcorn.

Ook clown Blinky was vorig jaar een succes en is er dit jaar weer bij om mooie ballonfiguren te maken.

We waren al snel door de hamburgers heen, vorig jaar. Daarom hebben we er dit jaar veel meer, en bieden we ook broodjes worst aan. U kunt dus gewoon blijven als u trek krijgt, en blijven genieten van wat u verder allemaal gratis wordt aangeboden. En dat alles onder de klanken van het concert van onze fanfare.

Vanaf 14.00 uur zet Café De Uitspraak het feest door met live muziek.

Grote nieuwkomer dit jaar is Brasserij De IJsboetiek. We hebben de handen ineen geslagen om er zo samen een nog mooiere dag van te maken!

Dit was maar een greep uit de activiteiten. Kijk snel op de pagina van het Programma van de Koningsdag voor alle activiteiten!

 

Koningsdag 2023

Dit jaar hebben we ons weer als vanouds ingespannen om er weer een mooie Koningsdag van te maken!

De dag begint met de traditionele optocht met versierde fietsen die veilig wordt begeleid door de verkeersregelaars van De Hoenderik. Hartelijk dank!

Na de aubade hebben we dit jaar, naast de bekende stormbaan, springkussens en draaimolen, ook een grote kinderboerderij toegevoegd aan de attracties voor de kinderen. Verder is er dit jaar voor de jeugd de mogelijkheid tot kratten stapelen, en zal er een heuse Krattenstapelkoning 2023 worden uitgeroepen! Kijk snel bij het volledige programma voor alle details!

Na de aubade is er, naast de gratis koffie met wat lekkers voor de ouderen, limonade voor de kinderen en gratis popcorn.

De glitter-tattoos waren vorig jaar zo’n groot succes, dat deze dit jaar opnieuw op de arm kunnen worden geplakt. Maar… nu loopt ook clown Blinky rond om mooie ballonfiguren te maken. En krijg je honger, dan hoeft u niet naar huis, want er worden broodjes hamburger verkocht.

Vanaf 14.00 uur zet Café De Uitspraak het feest door met live muziek.

Kijk snel op de pagina van het Programma van de Koningsdag!

 

Terugblik Koningsdag 2022

We kijken terug op een geslaagde koningsdag.

Tijdens de optocht hebben we heel veel mooie versierde fietsen gezien, we willen de Novy hartelijk bedanken voor de prijsjes die tijdens de aubade zijn uitgereikt.

Tijdens de aubade waar Kees de Jongh samen met de Fanfare Kesteren en vele inwoners van Kesteren samenzijn op een gezellig vol Plein. Na het loslaten van de duiven hebben we kunnen genieten van een heerlijke Oranjesoes en voor de kinderen een traktatie waar we de Plus hartelijk voor willen bedanken.

Voor de kinderen was er een draaimolen en springkussens, er was een puzzeltocht en ook kon er een mooie glittertattoo worden gezet.

Vanaf 14.00 uur begon het feest op het plein met verschillende Dj’s en de band Anderkover.

We willen langs deze weg de Pitpartners, Café de Uitspraak, leden van de Oranjevereniging en iedereen die heeft geholpen om er een mooie Koningsdag van de maken allemaal hartelijk dank.

 

 

Koningsdag 2022

We mogen weer!

We hebben als Oranjevereniging  ondanks de korte tijd met veel enthousiasme een mooi programma voor jong en oud samengesteld.

Kom vanaf 10.30 uur allemaal naar het Dorpsplein voor de aubade met daarna een gezellig samenzijn op het plein.

Bij koningsdag vind je ons programma voor deze dag.

Wie wil ons komen helpen deze dag, meld je aan.

Koningsdag 2021

Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk om Koningsdag op passende wijze te vieren. Samen met de andere Oranjeverenigingen in Neder-Betuwe zijn we bezig met een digitale aubade. Het resultaat kunnen jullie op Koningsdag zien op het YouTube kanaal van de gemeente.

Wat doen we wel?
We hebben een fotospeurtocht voorbereid die bestemd is voor de hele familie. Tijdens de fotospeurtocht ontdekken jullie beelden hoe we vroeger Koninginnedag vierden met vragen voor jong en oud. Ook moeten verschillende foto’s van Kesteren op de goede volgorde worden gezet. De fotospeurtocht is vanaf nu beschikbaar op de Koningsdag pagina en je kan meedoen tot en met 5 mei, Bevrijdingsdag. Er is een prijs te verdienen voor de volwassenen en natuurlijk zijn er ook leuke prijzen voor de kinderen.
Men besteedde in het verleden veel aandacht aan Koninginnedag en ook het vieren van de bevrijding. Laten we dit jaar met zijn allen Koningsdag in Kesteren extra feestelijk maken met vlaggen, slingers en veel oranje. Hopelijk een opsteker voor iedereen in deze moeilijke coronatijd.

Ook vind u hieronder een filmpje met historisch beeldmateriaal hoe we in het verleden Koninginnedag en de bevrijding vierden.

Iedereen Bedankt

We willen iedereen bedanken die Koningsdag 2019

weer tot een succes hebben gemaakt.

 

WEDSTRIJD

Verkiezing mooist versierde fiets

Wie heeft de mooist versierde fiets van Kesteren?
Op Koningsdag maak je kans op mooie prijzen!
Wat  moet je daarvoor doen?
Kom met je versierde fiets naar het plein bij Ons Dorpshuis, inschrijving is vanaf 9.00 uur (let op: nieuwe verzamelplaats).
Start van de optocht is om 9.30 uur met oldtimers en fanfare Kesteren voorop, eindpunt is het dorpsplein.
Niets is te gek, vlaggen, crêpe papier, blikjes, versierde spaken, gehaakte jasbeschermers, noem maar op.
Een deskundige jury beoordeelt de versierde fietsen.
Voor de drie mooist versierde fietsen zijn prijzen te winnen, aangeboden door:
Novy Boorsma

De uitslag zal na de aubade bekend worden gemaakt door de voorzitter.

Op vrijdag 26 april van 17.00 tot 18.30 uur kun je je fiets gaan versieren bij kidsclub “de Hoenderik”. Voor ballonnen en crêpepapier wordt gezorgd, neem je wel plakband mee!?!

10.30 uur – Aubade

De aubade is op het dorpsplein met de kinderen van alle
basisscholen m.m.v. de fanfare Kesteren.

De volgende liederen zullen ten gehore worden gebracht:

1. Wilhelmus (2 coupletten)
2. Oranje boven
3. Lang zal hij leven
4. In naam van Oranje
5. De Zilvervloot
6. Holland ze zeggen je grond is zo dras
7. Neerland en Oranje (op de wijze van Land of Hope and Glory)

De winnaars van de versierde fietsen van 2017 zijn:

1e prijs:

Pieterik Evers

2e prijs:

Tessa van de Wardt

3e prijs:

Tim Heijstee

Van harte gefeliciteerd met de mooie bon van Novy Boorsma waar jullie iets moois van kunnen kopen.

——————————————————————————————————————————————————

burgemeester Veerhoek2

Goud!

 Een kroonjaar voor onze Koning Willem-Alexander die op donderdag 27 april zijn 50ste verjaardag viert. Ik ben ervan overtuigd dat ik ook namens de inwoners van Kesteren spreek als ik zeg: “Majesteit, van harte geluk gewenst met deze bijzondere mijlpaal! Wij wensen u, samen met Koningin Máxima en uw dochters Amalia, Alexia en Ariane, een goed nieuw jaar toe!”

Goud is het symbool voor een periode van 50 jaar. En als we het allerbeste willen bereiken, gebruiken we de uitdrukking ‘Voor goud gaan’. Toepasselijk voor onze Koning die op eigentijdse wijze voortreffelijk invulling geeft aan een waardig Koningschap.

Voor goud gaan, dat geldt ook voor Kesteren. Een vorstelijk programma staat de inwoners te wachten.  Met mooie tradities zoals de aubade, de versierde fietsen, de kringloopkleedjes, muziek en nog veel meer. En allemaal mogelijk dankzij vrijwilligers, sponsors en vooral de Oranjevereniging. Lieve mensen, u bent goud waard!

Herdenken

Op 4 mei herdenken wij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is dan wel 72 jaar geleden, maar nog steeds komen nieuwe feiten boven naast de geschiedenis die al bekend is. Over de Dakota die neerkwam in Neder-Betuws gebied, de inzittenden die werden verborgen op de Hazenhof aan de Boveneindsestraat in Kesteren en uiteindelijk bij IJzendoorn de Waal zijn overgezet. Mede dankzij vele dappere vrouwen en mannen zoals Johannes van Zanten bij wiens graf ook dit jaar weer de herdenking is. Samen met verwanten van die dappere mensen uit de Dakota. Dank Comité 4/5 mei, dat u samen de geschiedenis over oorlog en kostbare vrede levend houdt.

Ik wens u voor straks goede dagen toe. U kunt er zeker van zijn dat Tineke en ik in gedachten in Neder-Betuwe zijn hoewel wij elders Koningsdag vieren en elders op 4 mei herdenken.

Dank voor al die mooie herinneringen. Het waren gouden jaren!

Kees Veerhoek

Burgemeester van Neder-Betuwe tot 1 april 2017

———————————————————————————————————————————————————————————–

Van de voorzitter,

Voor u ligt weer het programmaboekje van de Koningsdag in Kesteren. Met een extra feestelijk tintje omdat onze Koning dit jaar 50 wordt!

Terwijl u dit leest heeft burgemeester Veerhoek inmiddels afscheid genomen.  Wij bedanken hem voor zijn hulp en inzicht bij de Koningsdagen.

Wederom wegens groot succes is er een optocht met versierde fietsen door het dorp. Aansluitend de aubade onder begeleiding van de Fanfare Kesteren. Dit alles gebeurt op het versierde Dorpsplein waar alle dorpsgenoten elkaar kunnen ontmoeten en stilstaan bij de verjaardag van onze Koning. De veiligheid en het samenkomen van grote hoeveelheden mensen vraagt speciale aandacht en zorg. Daarbij hoort een organisatie waarbij iedereen weet wat er moet gebeuren. We gaan er dit jaar dan ook weer voor en hopen op een zonnige dag met de jaarlijkse hoogtepunten. Het organiseren gaat zeker niet automatisch en diverse aspecten verdienen dan ook de aandacht. Zoals de financiële ondersteuning van diverse bedrijven en winkeliers. Zij maken het mogelijk om deze dag weer tot een succes te brengen.  Extra inzet van de bakker en de slager die op smaak hun steentje bijdragen en onze lokale supermarkt heeft voor de kleintjes weer wat lekkers. In de uitvoering hebben we ook  mensen nodig die juist die dag willen helpen om  iedereen een leuke dag te bezorgen. Langs deze weg bedank ik alle vrijwilligers van de sportclubs, voetbal en korfbal.

Opnieuw doe ik een oproep. Als u iets wilt doen? Kom ons dan helpen.  De mensen van “de Oranjevereniging Kesteren” lopen zichtbaar rond in een Oranje bodywarmer en u kunt ze hierover benaderen.

Voor Goud gaan, iets willen bereiken

Ook dit jaar hebben we gekozen voor opblaasbare giganten op het plein en hopen dat jullie daar zoveel mogelijk gebruik van zullen maken. We helpen en ondersteunen waar we kunnen, maar betreden gebeurt wel “op eigen risico”. Dit jaar is er een hoge toren die beklommen kan worden en alleen de aller beste zullen de top bereiken. Ook een draaimolen voor de kleintjes is van de partij en worden er op de kleedjesmarkt een paar nieuwe activiteiten geprobeerd. Een heuse knutselhoek en we gaan  een mini trekker trekrace doen met power tractoren!!

Onze Koning is dit jaar in Tilburg om zijn 50ste verjaardag te vieren. Wij gaan er in ons eigen dorp een feestelijke leuke middag van  maken met een hapje, een drankje en een muziekje.

Inwoners van Kesteren, U bent van harte welkom.

Oranjevereniging Kesteren, Fons Slijderink

————————————————————————————————————————————————————————————–

Koningsdag in Kesteren: een dag om je op te verheugen!

Beste inwoners van Kesteren,

Over een paar weken hijsen wij vlag en wimpel weer in top om de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander te vieren. Op 27 april wordt hij 49 jaar. Ik spreek ongetwijfeld ook namens u als ik zeg: ‘Van harte gefeliciteerd Majesteit! Wij wensen u samen met uw Koningin Máxima en uw dochters Amalia, Alexia en Ariane weer een mooi en goed jaar toe!’

Dit voorwoord schrijf ik op 1 maart en juist vandaag is het Jaaroverzicht 2015 van het Koninklijk Huis gepubliceerd. Een indrukwekkend verslag dat aangeeft wat de Koning en zijn Huis voor ons land en ook daarbuiten betekent. Het is een voorrecht om hen in ons midden te hebben. Groot feest ter ere van de verjaardag van de Koning is dus zeer op z’n plaats en Kesteren begrijpt dat goed. Dank zij de inspanningen van het Oranjecomité is Koningsdag Kesteren weer een dag om naar uit te kijken. Dank aan alle enthousiaste inwoners en ondernemers die het allemaal willen organiseren. Het maakt Kesteren Oranje met een hoofdletter en daarmee zeer aangenaam.

4 en 5 mei

Ook begin mei gebruiken wij onze driekleur. Halfstok op 4 mei om de doden te herdenken die vielen door oorlogsgeweld. Ik roep u op om twee minuten stilte in acht te nemen. Thuis of bijvoorbeeld bij de ceremonie die het Comité 4/5 mei Kesteren organiseert bij het graf van Johannes van Zanten op de oude begraafplaats aan de Nedereindsestraat. Op 5 mei mag het rood-wit-blauw fier in top om de glorie van de bevrijding te tonen.

2015 ligt nog vers in ons geheugen. Wij vierden samen uitgebreid dat 70 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog voorbij was. Dit jaar mogen we er weer een jaar bij tellen. Maar wij zien anno 2016 de broosheid van vrede in al zijn hevigheid. Zóveel mensen zijn op de vlucht. Zóveel mensen zijn op zoek naar een bescheiden plekje voor hun gezin en zichzelf.

Als deze mensen op uw pad komen, mag ik u dan oproepen om hen de hand te reiken? Alleen dán kunnen wij waardig herdenken wat ons land in de jaren 1940-1945 overkwam en alleen dán kunnen wij blij zijn met 71 jaar vrede en vrijheid

Ik wens u allen goede dagen toe.

Ir. C.W. Veerhoek,

Burgemeester van Neder-Betuwe

————————————————————————————————————————————————————————————–

Van de voorzitter

Het voorjaar komt eraan en voor ons als Oranje Vereniging Kesteren betekent het dat de voorbereidingen er op zitten. We maken er weer een Koninklijke feestelijke dag van. Op het dorpsplein, midden in Kesteren, zullen er festiviteiten zijn waar iedereen zich thuis kan voelen.

In de morgen het officiële gedeelte met de aubade. De kinderen van de verschillende basisscholen hebben de liederen ingestudeerd met hulp van de Fanfare. Hieraan vooraf is er voor de actieve jeugd weer de versierde fietsoptocht. Aansluitend op de aubade is het koffie uurtje met traktatie voor de kinderen en iets heerlijks van de bakker voor de grote mensen.

Zoals u weet heeft onze Koning ook plezier in vliegen. We zien hem weleens als piloot bij zijn buitenlandse bezoeken. Dat gaf ons het idee om dit jaar het luchtruim eens op te zoeken. Er komt een echte zweefmolen en een veilige Bungy Jump installatie!  “Wie durft?”  Op het plein vindt u onze sponsoren op spandoek en u kunt ze ook vinden op onze site . Het aantal advertenties in ons huis aan huis programmablad zijn flink uitgebreid . We hebben verder een ondernemer aan ons bestuur toegevoegd, maar kunnen voor diverse zaken nog hulp gebruiken.

Dank aan alle sponsoren, die deze dag  weer mogelijk maken.                                                                                Muzikaal  zitten er hoogtepunten in de dag, met een nieuw lied bij de aubade en in de middag enkele artiesten zoals o.a. Dj Flow en het duo “Helemaal Hollands” die dit nationale feestje voor Kesteren toch met charme en gezelligheid ondersteunen.

4 en 5 mei

We zijn verheugt dat ook bij deze commissie  een uitbreiding plaats vindt met een nieuw actief lid. Dit jaar wordt in herinnering  de aandacht gevestigd op een bijzonder plaats in Kesteren. Ooit wel eens die grote Hand gezien bij de afrit van de snelweg komende vanuit richting Nijmegen?  Een creatief idee of een herinnering van vroeger die dreigde te verdwijnen!

U leest het in dit informatieboekje met het programma voor deze jaarlijkse bijzondere dagen.

Namens de Oranje Vereniging Kesteren hopen wij op een zonnige dag met veel bezoekers! Tot dan!

A.N.J  Slijderink

————————————————————————————————————————————————————————————–

Koningsfeest in Kesteren

We kijken er weer naar uit: Koningsdag op 27 april. De dag dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zijn 48ste verjaardag viert. Graag bied ik – en ik verwacht dat ik ook namens u spreek – mijn hartelijke gelukwensen alvast aan onze Vorst aan. Met bewondering en respect zien wij hem zijn bijzondere taak vervullen. Wij wensen hem, samen met Koningin Máxima en hun drie dochters, weer een goed nieuw jaar toe.

Dankzij enthousiaste inwoners groeit de belangstelling voor de Oranjedag in Kesteren. Ga zo door! Het programma ziet er weer fantastisch uit. Voor elk wat wils. Dat moet een succesvolle dag worden. Dank aan het Activiteitencomité voor de goede zorgen. Dank aan alle vrijwilligers. Dank aan de sponsors. Jullie enthousiasme is aanstekelijk. Jullie zijn écht goud waard omdat je dit allemaal belangeloos doet voor het dorp. Graag wens ik iedereen een fijne Koningsdag toe.

Herdenking en bevrijding

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die daarna zijn gevallen tijdens oorlogen en vredesmissies. Op 5 mei vieren we de bevrijding. Een kroonjaar. 70 jaar geleden kwam er een einde aan de oorlog. De wederopbouw kon beginnen. Maar ook en vooral begon toen het verwerken – voor zover dat al mogelijk is – van onbeschrijflijk leed.
Het Comité 4/5 mei Kesteren zorgt ervoor dat het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Kesteren komt zodat de vlam van de vrijheid op 5 mei de hele dag daar kan branden. Een prachtig symbool! Wakker het vuur van de vrijheid aan. Laten we nooit ophouden met herdenken van de slachtoffers van oorlog en geweld. Blijf steeds stilstaan bij de zegeningen van de vrede. Dat die vrede niet vanzelfsprekend is, is overduidelijk. Wat zijn er veel brandhaarden in de wereld, wat zijn er veel conflicten, ook dichtbij.

Het verplicht ons om mee te vechten tegen onrecht, ieder op onze eigen plek. Accepteer geen  onderdrukking, ga in tegen discriminatie. Respecteer je naaste met al zijn of haar eigenheden. Kijk een bevolkingsgroep niet aan op de wandaad van een aantal van hen. Strijd voor de vrijheid van meningsuiting. In ons dagelijkse leven kunnen we ons steentje bijdragen en meewerken. Vrede, wij hebben er onze handen vol aan. Maar het is alle moeite meer dan waard!

Ir. C.W. Veerhoek
burgemeester van Neder-Betuwe

————————————————————————————————————

Van de Voorzitter

Voor de inwoners van Kesteren wordt dit jaar een koningsdag georganiseerd door de stichting “Oranjevereniging Kesteren”. Door het succes van 2014 zullen sommige items weer terug komen maar zijn op de wens van inwoners ook andere zaken eraan toegevoegd. Zo zetten we deze dag weer in met de versierde fietsen begeleid met  oldtimers en dit jaar met onze fanfare voorop. Zullen de nieuwe liederen weer worden geoefend en hebben we gekeken naar nieuw vermaak voor de kleinste groep kinderen na de aubade.

Het middagprogramma bevat weer een sportief element en het plein zal weer het trefpunt zijn voor een ieder die de verjaardag van de koning met elkaar wil vieren.  De traditionele kleedjesmarkt is weer van de partij en we zijn druk bezig een muzikale omlijsting te regelen voor een ieder.

Ook dit jaar gaat er weer een dankwoord na de diverse plaatselijk sponsoren die het weer hebben mogelijk gemaakt evenals de vrijwilligers die ook dit jaar weer meer dan hun beste hebben gedaan.

We zullen binnenkort te volgen zijn op een mooie Oranjevereniging site waarop fotowerk en activiteiten worden gezet en op de dag zelf zal ook voor mooi fotowerk worden gezorgd.

4 en 5 mei.

Voor deze dagen hebben dit jaar te maken met een wat grotere herdenking dan anders, het betreft namelijk 70 jaar geleden. Het comité heeft in samenwerking met de historische kring, de dorpstafel en het comité uit Ochten voor lagere scholen een tocht samengesteld waar men nog met restanten uit deze periode in aanraking kan komen rond onze gemeente.  Ook voor de volwassenen zullen er mogelijkheden zijn deze tocht te maken. Lees hierover verder in het laatste gedeelte van het programmaboekje .

Komt allen en beleef het mee!!

A.N.J. Slijderink

This is a text block. Click the edit button to change this text.